englishdeutschitaliano

Sporthírek

Budapesti futsal diákolimpia
Mócsa Róbert tudósítása


Január 7-én budapesti futsal diákolimpián voltunk, a verseny a 18. kerületi Lőrinci sportcsarnokban volt.

Bár a IV. korcsoportban versenyeztünk, mindössze egyetlen nyolcadikos diákunk lépett pályára a mérkőzéseken. Az előzetes várakozásokkal szemben, mindössze 6 fős kerettel jelentünk meg a helyszínen.

A csapat egy jó kedélyű közös Pennyzéssel indította a napot, majd a klub rendelkezésére álló Peugeot típusú csapatbusszal utazott a legénység a verseny helyszínére.

A kies körülmények, valamint a nevezéssel kapcsolatos problémák, miszerint a fél csapatnak nem volt diákigazolványa megpecsételhette volna csapatunk sorsát, ám ez szerencsére nem így történt. Tehetséges, fiatal managerünk, Mócsa Róbert már az izgalmas versenysorozat elején próbálta levenni a terhet játékosai válláról. Motiváció gyanánt előbb felavatta a klub új (valószínűleg NDK-s) mezgarnitúráját, és méretre szabott kapusfelszerelését is, majd saját labdájával  (melyet maga dedikált is) melegítette be a srácokat.

Taktikailag nehezen tudott volna mellényúlni, hiszen nagyon nagy variációs lehetőségekre a keret adottsága miatt nem volt képes. Sajnos kapusunk mellett csupán 4 hátvéd és egy csatár állt rendelkezésére. Mivel a csapatok közül a legszűkebb létszámú és legfiatalabb korú csapat is a miénk volt, edzőnk a torna előtt egy 3 pontot várt el a csapattól, és ezt nyomatékosította is bennük. Mivel testi adottságaink sem a legjobbak voltak, edzőnk a rombusz felállást választotta, és egyfajta kontrajátékra rendezkedett be. Későbbi interjújában kihangsúlyozta, hogy minden esetben rombolnunk kell a játékot, mert a  jelenlegi mezőnyben csupán erre vagyunk képesek.

Az első mérkőzést a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium ellen játszottuk. Rögtön egy meglepetés érte csapatunkat, hiszen a várakozásokkal ellentétben mindvégig dominálni tudtuk a mérkőzést. Ennek függvényében edzőnk rögtön átformálta taktikánkat, és támadófutballt játszottunk. Védőfalunk Kenéz és Putnoki személyében igen stabilnak látszott, így Kalmár Péter kapuja felé kevés lövés érkezett. Tudtuk, hogy nem fogunk gólt kapni és tovább erőltettük a támadásokat, de sajnos a meccs folyamán adódó két nagyobb helyzetünket előbb Sulyok, majd Putnoki is kihagyta, így  0-0-ra hoztuk az első mérkőzést.

A mérkőzés végén bosszankodtunk az elhullajtott pontokért, hiszen tudtuk, hogy az egyik legnehezebb mérkőzésünk következik. Bár félidőig kitűnően védekeztünk, sajnos végül 4-1-re kikaptunk a Gloriett csapatától. Gólszerző: Sulyok R.

A harmadik mérkőzés elején csatárunk, Sulyok egy sikeres cselsorozatot követően rögtön elszórakozott egy ziccert. Majd egy perc múlva az ellenfél hatosán belül okszizgatott, ezért mesterünk gyorsan le is kapta a pályáról. Meglehetősen paprikás hangulatban edzőnk kiosztotta játékosát, majd újból pályára küldte. 78%-os labdabirtoklásunk, mezőnyfölényünk és az óriási csapatmunka, valamint az edzői húzások meghozták az eredményt. Sulyok Ricsi 5 gólt szerzett. Végeredmény: Vajda - Dózsa György Gimnázium: 5-0.

A körbeverések következtében, utolsó csoportmérkőzésünkön szükségünk volt a három pontra a továbbjutáshoz, ennek függvényében motiváltan léptünk pályára a Szent István Általános Iskola ellen. Bár nehézkesen indult a mérkőzés, később uralni tudtuk a meccset, edzőnk végig forgatta a csapatot, így viszonylag simán 3-0-ás eredménnyel jutottunk be az elődöntőbe. Gólszerzők: Sulyok (2), illetve Putnoki.

"A következő két mérkőzésből egyet meg kell nyernünk!" hangzottak el az edző szavai az elődöntő előtt. A Csanádi személyében (a későbbi győztes, szerk.) megint egy erős ellenféllel néztünk farkasszemet, és sajnos félősen is kezdtük a mérkőzést. Már az elején gólt kaptunk, és végül sima 4-0-val kellett lemenjünk a pályáról.

A bronzmérkőzésre, melyet a Baross Gábor Általános Iskolával vívtunk, sikerült felszívnunk magunkat, és megint uralni tudtuk a játékot. A mérkőzés elején Balázs Laci ugratta ki Sulyok Ricsit egy kitűnő labdával, melyet csatárunk higgadtan helyezett a sarokba: 1-0. Később sajnos kapusunk Kalmár kapott egy potyát, és a semmiből egyenlített az ellenfél. Későbbi  dominanciánk egy veszélyes Windoch átlövésben, és pár kihagyott Sulyok helyzetecskében nyilvánultak meg. Gól azonban nem született, ezért büntetőpárbaj következett.
Izgalmas párbaj kezdődött, edzőnk tudta itt az ideje, hogy Kalmár kijavítsa a hibáját. Miután Putnoki, Sulyok és Balázs is belőtte a sajátját, Kalmár büntetőt hárított! Windoch lábában volt az érem, és kíméletlenül be is varrta a labdát a hálóba!

Csapatunk a szerencsés büntetőpárbaj után, de a mutatott játék alapján teljesen megérdemelve bezsebelte a harmadik helyet, így Budapest 3. legjobb futsalosai lettünk!
Utazó keret:

1 Kalmár Péter
4 Putnoki Dominik
7 Sulyok Richárd
8 Windoch László
10 Kenéz Péter
11 Balázs László

Edző: Mócsa Róbert

vissza az idei hírekhez | vissza a kezdőoldalra

ugrás a lap telejére

  • Elérhetőségek
  • 1089 Budapest, Vajda Péter u. 25-31.
  • Tel.: 333-4913
  • Igazgató tel.: 313-7417
  • Mobil tel: 06-30/297-1185
  • Email: info@vajdaiskola.hu
weblap készítés