englishdeutschitaliano
Szülőknek

Beiskolázási információk

 

      

Intézmény neve: VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA
Címe: 1089 Budapest, Vajda Péter utca 25-31.
Telefon: 333-49-13, Fax: 477-04-27
E-mail: info@vajdaiskola.hu, Weblap:
www.vajdaiskola.hu
Facebook:
https://www.facebook.com/vajdaiskola/
Igazgató neve: Filep Mária

Iskolánkban a 95. tanévet kezdtük. Az évfordulót márciusban, jelentőségéhez méltó helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban ünnepeljük, de az átlagos tanítási napokon sem feledkezünk meg a majd 100 év alatt kiforrott és megőrzésre méltó vajdás értékekről. Hagyományokat őrző légkörben, de a jövőbe mutató, innovatív pedagógiai módszerekkel dolgozunk.

A gyermekek egészséges személyiségfejlődése, kreativitásuk növelése érdekében a hagyományos tanórai kereteket projektnapokkal, erdei iskolai foglalkozásokkal egészítjük ki. Osztályainkat havonta egyik kiemelt partnerünk, a MÜPA rendezvényeire visszük, ahol Orgona Expedíción, Zenés tízórain és hangszerbemutató koncerteken vesznek részt.

Iskolánk a Magyarországi Ifjúsági Vöröskereszt bázisiskolája, a Vajda-napot évek óta az ő támogatássukkal szervezzük.

Örökös ökoiskolaként, 9 európai országgal közösen az ERASMUS+ program keretében a fenntartható fejlődést erősítjük tanítványainkban, miközben az angol nyelv gyakorlására is sok lehetőség nyílik közös rendezvényeinken, Skype meetingeken a más országbeli levelezőtársakkal. Angliai és németországi egy hetes tanulmányutakon is lehetőségük van diákjainknak a tanult idegen nyelvek alkalmazására.

Sportiskolai képzésünk 2008-ban indult, melynek keretében együttműködünk 10 sportági szövetséggel, valamint 12 sportegyesülettel, többek között az FTC több szakosztályával is. Pedagógusaink felkészültségének és diákjaink eredményeinek köszönhetően harmadszor nyertük el a Magyarország legjobb sportiskolája címet az általános iskolai kategóriában. Valamint a Budapesti Diákolimpián a legeredményesebb iskola lettünk. Floorball sportágban az elmúlt években iskolánk csapatai sok országos bajnokságot nyertek.

zenei osztályainkba járók alsó tagozaton furulyázni tanulnak, valamint a Kicsinyek kórusában énekelnek, felső tagozaton pedig iskolánk arany minősítésű kórusának tagjává válnak. Rendszeresen fellépnek kerületi és budapesti rendezvényeken. 22 éve tartó olasz testvérvárosi kapcsolatunknak köszönhetően a kórustagoknak többször volt lehetőségük olaszországi kórusturnén részt venni.

Diákjaink a Józsefvárosi Zeneiskola kihelyezett tagozatain iskolánkban tanulhatnak fuvolázni, csellózni, gitározni, hegedülni és zongorázni délutánonként.

A 2019/2020-as tanévtől kezdve a zenei oktatás bővítését tervezzük, hogy komplex művészeti oktatás valósulhasson meg informatikai eszközök segítségével.

Legjelentősebb rendezvényeink: Rezső téri karácsony, Ilyenek vagyunk gála, Vajda-futás, Pünkösdölő néptánc gála, Vajda Budapest Open Nemzetközi Floorball-torna

Díjaink: Vajda-díj a 8. osztályos diákoknak, pedagógusoknak és külső partnereinknek

Nyári táboraink: Vajda vízi- és sporttábor Tiszafüreden, napközis floorball-tábor angolfoglalkozással, Challenge Camp Velencén, balatoni nyári tábor Káptalanfüreden és Mindszentkállán

Délutáni programjaink: a sportfoglalkozásokon kívül havonta kötetlen, évszakhoz és jeles napokhoz kapcsolódó kézműves délutánt (klubnapközit) tartunk, és szakkörök kínálatából választhatnak az érdeklődők (pl.: média, öko, vöröskeresztes, komplex magyar nyelvi, zenebarát, logikai játékos)

Három első osztály indítását tervezzük a 2019/2020-as tanévben:

 • sportiskolai osztály
 • foci osztály
 • ének-zene, művészeti osztály

Az óvodások és szüleik számára iskolaelőkészítő foglalkozásokat tartunk:

 • SMILEY J szerda: Ismerkedés iskolánkkal, a leendő elsős tanítókkal nyílt nap és szülői fórum keretében
  2018. november 21. 9:00 - 12:00

 • Vajda-Varázs-Suli: iskolai eszközökkel varázsoljuk a gyerekek elé a tanulás játékos oldalát
  2019. január 7., február 4., március 4. 16:00-16:45

 • Zene-kuckó foglalkozások a művészeti osztály iránt érdeklődőknek
  2019. január 28., február 25. és március 11. 16:00-16:45

 • Sportiskolai előkészítő játékok a sportosztály iránt érdeklődőknek. Tornaruhát hozzanak a gyerekek!
  2019. január 18., 25., február 15., 22., március 22., 29. 16:00-16:45

 • Óvodás családi nap: közös, sportos, játékos, alkotó délelőtt 
  2019. március 30. 9:00 - 12:00 

 

ugrás a lap telejére

 • Elérhetőségek
 • 1089 Budapest, Vajda Péter u. 25-31.
 • Tel.: 333-4913
 • Igazgató tel.: 313-7417
 • Mobil tel: 06-30/297-1185
 • Email: info@vajdaiskola.hu
weblap készítés